İYİLEŞTİREN ŞİFA MEDİTASYONU

Merhaba psikoloji severler bu videoda sizinle beraber zihinde canlandırmanın yani hayal etmenin gücünü kullanarak tüm bedenimizi ve ruhumuzu şifalandırmamıza ve kendimizi kaslarımızı gevşetmemize yardımcı olacak çok etkili bir meditasyon paylaşacağım. Meditasyona geçmeden önce rahat bir yere geçin ve oturun. Yatar pozisyonda olmayın. Oturur pozisyonda olun. Belinizi sağlama alın. Çünkü meditasyon sırasında eğer beliniz rahatsız olursa, ağrı olursa dikkatiniz dağılabilir. Bu yüzden belki belinizin arkasına bir yastık alabilirsiniz. Yine boynunuz da aynı şekilde rahat bir pozisyonda olsun. Ayaklarınız yere değiyor olsun, ayak ayak üstüne atmayalım. Kollarımız yine açık pozisyonda olabilir. Benim en rahat ettiğim pozisyon ellerim yani avuç içlerim yukarıyı gösterecek şekilde kucağıma koymak oluyor. Dolayısıyla siz de bu pozisyonu kullanabilirsiniz rahat hissetmek için. Eğer hazırsanız buyurun meditasyonumuza başlayalım.

Gözlerin kapalı her zamanki ritminde nefes alıp ver. Nefesi aldığında burnundan geçerken bıraktığı hissi odaklan. Nasıl bir his. Sıcaklık ya da soğukluk fark et. Göğsünün ya da karnının şişip inmesi. Nefesini verirken burnundaki his gibi bedensel duyumlara odaklan. Dikkatini koltukla temas eden vücut bölgelerindeki duyumlarına ver. Vücudunun koltuğa yaptığı basıncı, giysilerinin cildinle temasındaki duyumlarını fark et. Kendini zorlama zihnini temizlemeye çalışma. Olduğu gibi doğal biçimde nefesler alıp ver. Aklın herhangi bir düşünceye duyum ya da ses ile dağıldığında hemen bunu fark et ve nazikçe egzersize yani ana dön. Şimdi dikkatini ayaklarına yönlendirir. Ayaklarının yerle temas kurduğu noktaları fark et. Ayak tabanlarının nasıl bir his var fark etmeye çalış. Belki ayakkabını hissediyorsun, belki çorabını, belki ayaklarının şu anda sıcak ya da soğuk olduğunu fark ediyorsun. Başka ne gibi hisler var? Keşfetmeye çalış. Hafif bir karıncalanma, bir sızı, bir gerginlik veya yumuşaklık. Belki de hiçbir his yok, olsun. Bunu da fark et. Dikkatini karın bölgene götür. Burası nefesle nasıl hareket ediyor? Fark et. Nefes aldıkça karnın şişiyor mu yoksa iniyor mu? Fark Et. Şimdi dikkatini omuzlarına ver, rahatlar mı? Onları sıkarak yukarı doğru mu çekmesin yoksa gevşemiş durumdalar mı? Fark et. Rahat nefesler alıp vermeye devam et. Nefes aldıkça ve verdikçe bütün gerginlikler senden uzaklaşıyor ve sen gittikçe sakinleşiyorsun. Yavaş yavaş rahatladığını hissediyorsun. Kolların ve bacakların gevşiyor. Omuzların gevşiyor. Çenen, boynun gevşiyor. Nefesini her verişte bedenini kaplayan derin gevşeme duygusunu hissediyorsun. Her bir kas, her bir doku, her bir organ. Gevşiyor. Tüm vücudun gevşiyor. Bedenin genişledikçe zihninde gevşiyor, zihnin gevşedikçe bedenin gevşiyor, sakin, rahat ve huzur dolusun. Bir ışık hüzmesinin tavanda olduğunu fark et. Bu sağlık ve huzurla ilgili bir kaynak. Birazdan bu ışık huzmesi sana yaklaşacak ve bedenine, ruhuna sağlık, şifa ve huzur getirecek, izin ver gelsin. Belki yeşil, belki beyaz güzel bir renk.

Yaklaştıkça vücuduna ve ruhuna bir rahatlama geliyor. Rahatlamayı hissediyorsun. Şimdi ışık huzmesi başına değiyor. Başında seni rahatsız eden ne varsa bu ışığın içinde eriyip gidiyor. Sen kendini rahatlamış ve daha sağlıklı hissediyorsun. Bu şifa dolu ışıkla bedenin ve ruhun adeta yıkanıyor, aranıyor. Işık ilerliyor. Şimdi boynun ve omuzlarında. Sana rahatsızlık veren ne varsa bu ışığın içinde eriyip gidiyor. Kendini bu ışığın içinde gör. Bu ışıkla adeta yıkanıyorsun. Ve ışık vücudunda ilerledikçe sen kendini çok daha rahatlamış ve daha sağlıklı hissediyorsun. Işık ilerliyor. Kalbin, ciğerlerinin, omurun, kolların, ellerin bu şifa dolu ışıkla doluyor. Buralarda seni rahatsız eden ne varsa bu ışığın içinde eriyip gidiyor. Sen bu ışıkla adeta yıkanıyorsun. Kendini çok daha rahatlamış ve daha sağlıklı hissediyorsun. Bu ışık sana şifa getiriyor. Işık ilerliyor, miden, böbreklerin, karaciğerin, karnın ve sırtında. Buralarda sana rahatsızlık veren ne varsa bu ışığın içinde eriyip gidiyor. Damarların, kasların, bacak ve ayakların ışıkla doluyor. Rahatsızlıkların bu ışığın içinde eriyip gidiyor. Şimdi tüm bedenini bu şifa ışığıyla doldur. Bu ışık bedenindeki tüm organlara, dokulara, hücrelere ulaşıyor ve onlara sağlık canlılık getiriyor. Onları temizliyor, arındırıyor, güçlendiriyor. Bu ışık sadece bedenini değil, zihnini de arındırıyor ve iyileştiriyor. Sana rahatsızlık veren takıntıların, düşüncelerin, korkuların hepsi bu ışıkla eriyip gidiyor. Ve yerine huzur doluyor. Zihnin gittikçe hafifliyor ve ferahlıyor. Bu ışıkla zihninde ve bedenindeki her türlü rahatsızlık azalıyor, gücünü kaybediyor ve bedenini terk ediyor. Şimdi bu ışık yeşil bir küreye dönüştü. Sen de bu kürenin içindesin. Kendini gör. Bu yeşil şifa küresinin içinde huzurlu, sakin ve dengeli hissediyorsun. Şimdi lütfen birkaç dakika bunun tadını çıkar. Şimdi bulunduğun odaya yavaş yavaş geri dön. Bedensel duyumlarını odaklan, nefesini fark et. El ve ayak parmaklarını hareket ettir. Derin bir nefes al ve yavaş yavaş gözlerini aç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir